Valljuk be, sajnos nagyon kevés fiatal érzi igazán jól magát az otthoni környezetben. Gondoljunk csak vissza arra, amikor eljött a szeptember, vége lett a nyárnak, és elkezdődött az iskola. A hangulata az embernek ilyenkor óriásit zuhan. Ha ehhez még hozzávesszük a szülői türelmetlenséget és a tanulási nehézségeket, nem nehéz eljutni addig a gondolatig hogy a fiatalok elkezdenek keresni valamilyen megoldást.

A rossz iskolai hangulat és a tanulási nehézségek is a drogok felé mozdítják el a fiatalokat
(Kép forrása: http://www2.aes.ac.in)

Valljuk be őszintén, hogy a gyermekkor nem mindig a boldogságról és a szabadságról szól. A félelem a vizsgáktól a rossz osztályzattól és a szülői szigortól nem feltétlenül tartozik legszebb emlékeink közé. Ki ne lett volna dühös vagy mérges egy-egy tanárára vagy akár a szüleire valamikor? Ki ne gondolna vissza egy kis félelemmel arra, ha ezeket az időket újra kellene élni?

Természetesen az ember felnőtt fejjel ezt már kicsit másként látja, hiszen akinek van gyermeke tudja, a srácokat valahogy fel kell nevelni és néha féken kell tartani. 

De tegyük fel magunknak a kérdést: Ha annak idején nem lettünk volna kicsik, és nem féltünk volna a megtorlástól, vajon eltűrtük volna a sokszor kegyetlen a bánásmódot?

S mivel a fiatalok rá vannak kényszerülve, hogy elviseljék bármit tesznek is velük, ezért valamilyen megoldást keresnek. Úgy érzik valamit tenniük kell. És meg is érkeztünk a fiatalkori lázadáshoz.

Hogyan tud lázadni egy fiatal? Az öltözködésével és a viselkedésével. Amit tenni tud, az az, hogy elkezdi bosszantani a környezetét. És ennek a lázadásnak az élén megtalálhatjuk a fiatalok példaképeit a rock és popsztárokat, akik azt mondják: "OK haver figyelj, ezek mind idióták, hagyd őket a fenébe, és élj szabadon ahogy mi!"

Snoop Dogg a Zamárdiban megrendezésre kerülő Balaton Soundon is több ezer ember előtt szívta a marihuana fogyasztást szimbolizáló cigarettát
(A kép illusztráció. Forrás: tokeofthetown.com)

Így volt ez régen is, mikor a Beatrice, az Edda és a P. Mobil vagy a Sex Pistols és az AC/DC énekelt erről, és így van most is, amikor a Metallica, a Slipknot vagy Snoop Dogg.

Teremtenek egy alternatív világot, amiben nincsenek benne azok a szörnyűségek, mint aziskola és sokszor a szülői otthon börtöne.

 

Emlékezzünk csak, mit is éneket a híres Pink Floyd A Fal című dalában?

 

 A Pink Floyd híres dala és videója

We don't need no education.
We don't need no thought control.
No dark sarcasm in the classroom.
Teacher, leave those kids alone.

Szabad fordításban:
Nincs szükségünk oktatásra.
Nincs szükségünk gondolat ellenőrzésre, 
Sötét gúnyra az osztályteremben.
Tanár, hagyd békén azokat a gyerekeket.

De ugyanezt az alternatív, párhuzamosan választható világot teremtik meg a rap sztárok, és a legnagyobb dance és house ikonok is. 

És ez egyáltalán nem baj. Ez az ami reményt ad a fiataloknak, hogy van kiút a fentiekben leírt elnyomásból és a felnőttek erkölcstelen és korrupt világának mocskából.

A baj csak az, hogy ezeknek a sztároknak a kezében megtalálhatjuk a drogokat a lehető legkülönbözőbb formában, amit a fiatalok a lázadás jelképeként azonosítanak be.

A Drogot: az alkoholt és a kábítószert menővé teszik.

Ahogy Ganxta Zolee a Való világ című dalának refrénjében ismétli:
" Isten hozott nálam öcsém, ez a való világ, Pénz, drogok, fegyverek, na meg a p**ák.

A drog a lázadás jelképévé vált, amivel az baj, hogy úgy kezdik el használni, hogy valójában nem tudnak róla túl semmit. Nem tudják milyen hatással van a szervezetükre és az elméjükre. Ez így nem tisztességes!

A tisztességes az lenne, ha ezekről mielőtt választanának pontos tájékoztatást kapnának.

Régen csak az alkohol volt hazánkban széles körben elérhető, és csak a legelvetemültebbek használtak ragasztót vagy más oldószert.

Mára azonban a helyzet megváltozott. Az alkohol mellett megjelentek a legkülönbözőbb kábítószerek. Gyakorlatilag mára minden zenei stílusnak megvan a saját tudatmódosító szere.

Pontos, teljes körű tájékoztatás arról, hogy hogyan hatnak a drogok az emberi testre és az elmére, itt nézhető meg:
http://narcononbalaton.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://drogstory.blog.hu/api/trackback/id/tr253553340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása