Agy vagy Elme?

2012.06.25. 10:49

Óriási viták folynak a mai napig az elme működésével, elhelyezkedésével kapcsolatban. Mi a különbség az agy és az elme között? Első ránézésre mindezeknek semmi közük a drogfogyasztáshoz, ám ha megvizsgáljuk a területet meglepő eredményre juthatunk. 

Sajnos nekünk magyaroknak igencsak fel van adva a lecke, hiszen ha angolul beszélő filmeket eredetiben nézzük, a mind (elme) és a brain (agy) szavakat rendszerint egyaránt agynak fordítják a fordítók. Így jöhetnek létre az olyan filmbeli félrefordított kifejezések, mint az "Ürítsd ki az agyadat", amit például egy kung-fu mester mondhat. Aminek nem sok értelme van.

Az agy és az elme teljesen különböző dolog.

Az agy egy irányító központ, a test irányító központja.

Az elme egy képrögzítő és képkezelő rendszer, melyet gondolkodásra használunk. Tulajdonképpen egy olyan számítógép, ami 25 képet készít másodpercenként (most ennek a cikknek a sorait rögzíti miközben olvasod). Ezért van, hogy a mozifilmeknek 25 képnél többet kell egymás után lejátszaniuk másodpercenként, hogy összefüggőnek, ne darabosnak lássuk. Így már több értelme van a kung-fu mester szavainak: "Ürítsd ki az elmédet!", azaz tüntess el belőle minden régi képet, és ne gondolj semmire. Pontosabban: Csak érzékelj.

zodiac-heaven_blogspot_hu.jpg

Mi az agy, és mi az elme? A NARCONON Igazság a drogokról című előadása választ ad a kérdésedre!
(Kép forrása:  http://4.bp.blogspot.com/_pNwf9XcPSB0/ShsCX-_TitI/AAAAAAAAAFY/6pACK6_8wt8/s400/brain_mind.jpg

 
A drogok teljesen másképp hatnak az agyra, és másképp az elmére.

A drogok az agy idegsejtjeit károsítják, és ölik meg. De ezzel nincs vége a dolognak.

Az elme képrögzítő működésére másképp hatnak. Ilyenkor az elme homályos képeket rögzít. Egyes kábítószerek képesek összekeverni ezeket a már rögzített képeket az időben. És egyes ilyenkor rögzített események olyan késztetéseket okozhatnak későbbi életünkben, amire nem is gondolnánk, és amik könnyen tönkretehetik egy ember jövőjét.

Nézd meg, mi a különbség az agy és az elme között, és tudd meg az igazságot arról, hogyan is hatnak gondolkodásunkra, szellemi teljesítő képességünkre a már elfogyasztott drogok: http://www.narcononbalaton.hu/online_eloadas.html

A bejegyzés trackback címe:

https://drogstory.blog.hu/api/trackback/id/tr524609560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volgyi 2012.06.26. 03:30:53

Íme egy érdekes cikk erről:

Az egyetlen személy, aki agy nélkül él és fejtörést okoz a tudósoknak.

Az agy - az ember talán a legfontosabb szerve. Ez vezérli a testet, ő a felelős az elméért és az érzelmekért. Agy - az, tulajdonképpen, maga az ember. Ezt hitte, a világ összes tudósa, amíg a szabályban nem jelent meg egy kivétel, amely miatt a tudósok kénytelenek tudósok felülvizsgálni ezt a posztulátumot.

Vidám Carlos Rodriguez nevű amerikai gyakorlatilag agy nélkül él. Nincs frontális lebenye, és egyébként is kevés maradt a koponyájában egy szörnyű autóbaleset után. De ő semmiben sem különbözik más emberektől ... mikor hordja a kalapját. …. Vajon mivel gondolkodik? Ezt a kérdést a tudósoknak még meg kell válaszolniuk.

(Ez egy orosz weboldal www.directadvert.ru/news/?id=33674&da_id=3489275 általam készített fordítása by Viktor Szalay)
süti beállítások módosítása