A drog mint megoldás

2012.02.05. 14:30

Mielőtt kedves olvasó felháborodottan felemelné a szavát, egy perc türelmét kérem, és vizsgáljuk meg a droghelyzetet egy olyan oldalról, ami szokatlannak tűnhet, ám a cikk végére talán másként látja majd a fenti címet.

A fiatalok számára a szórakozóhelyeken
sokszor a feloldódásra megoldás a drog
(Kép forrása: stefania.hu)

Először is nézzük meg mit is jelent a drog szó. A drog olyan anyagot jelent, ami ha az emberek testébe jut, annak működésére negatívan, rombolóan hat.

Így a drogok közé kell sorolnunk minden olyan anyagot, mint a kávé, a cigaretta, az alkohol, a kábítószerek, az oldószerek és a vényre kapható szerek is.

Az előbbiek mind-mind tartalmaznak olyan anyagot, mely károsan hat a szervezetre, s csak a mennyiség az ami miatt nem öli meg a fogyasztóját azonnal.

Ezeket az anyagokat HATÓANYAGNAK hívhatjuk. 

A cigaretta hatóanyaga a nikotin. Az alkoholos italok hatóanyaga az alkohol, azaz etanol. A marihuána hatóanyaga a THC, a tetrahydrocannabinol. És a sort lehetne folytatni, hiszen mindegyik szernek megvan a pontosan meghatározott hatóanyaga.

De felmerül a kérdés: Ha az emberek tudják, hogy ezek az anyagok mérgezőek, miért fogyasztják őket mégis? 

Ahogy mondani szokták, "a kérdés jogos".

A válasz pedig: Az emberek azért fogyasztják a drogokat, mert megoldás számukra valamilyen nem optimális dologra, amit saját magukkal kapcsolatban vagy a környezettel kapcsolatban érzékelnek.

Igen-igen. Tegye csak fel magának a kérdést:

Mire megoldás a reggeli kávé? Vagy mire megoldás egy szál cigaretta, vagy akár egy pohár ital? 

Van aki azért fogyaszt kávét, mert a fáradtságát kezeli vele. Van aki csak az unalmát. Van aki azért iszik egy pohárral, mert oldottabban tud kommunikálni vagy kevésbé érzékeli a problémáit.

Ugyanígy van ez a kábítószerekkel is. A használója megoldásként használja valamire, amit úgy érez, a drog nélkül nem tudna elérni.

És most jöjjön egy kis feladat. Nézze meg az erről szóló teljes előadást, majd figyelje meg a saját szemével, hogy a környezetében kinek, mire adnak megoldást a drogok, fogyasztásukkal milyen nem optimális állapot igyekeznek orvosolni.

Az előadás megtekintéséhez kattintson ide: http://www.narcononbalaton.hu/online_eloadas.html 

A bejegyzés trackback címe:

https://drogstory.blog.hu/api/trackback/id/tr64068000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása