Drogok? Mik azok?

2012.02.12. 12:19

 Mielőtt drogokról beszélhetnénk tudnunk kell, hogy mik azok. Ennek nézünk ma röviden  utána. Tehát induljon a drognyomozás! 

A drog szó a német trocken szóból származik, amely azt jelenti, hogy száraz. Innen került át a nemzetközi használatba, s a különböző növényi és állati erejű hatóanyagot hordozó anyagoknak lett a gyűjtőneve a Drug, avagy ahogyan mi használjuk, a Drog. 

Ezek a drogok biztosítják a hatóanyagokat a különböző gyógyszerészeti készítmények részére. 1823-ban aztán New Orleans-ban megnyitotta kapuját az első Drug Store, azaz Drogéria. A drogériák kezdetben illatszert, gyógyszereket és vegyszereket is árultak.

Egy korabeli drug store, azaz drogéria.
(Kép forrása:  http://www.piercemattiepublicrelations.com )

 

Az idő múlásával ezek a területek különváltak, megjelentek a gyógyszertárak, a vegyszer és illatszer boltok.

A drog szó végül folytatta történelmi útját, s elnyerte végső jelentését. E szerint a drog olyan anyag, mely megváltoztatja a központi idegrendszer működését, s használatának abbahagyása elvonási tünetekkel jár. 

Az Ember ősidők óta használ a fenti meghatározás szerinti drogokat. Ide tartoznak az olyan anyagok, mint az alkohol, a koffein és a nikotin is ugyanúgy mint a vényre kapható szerek és a kábítószerek is.

Az idők során az emberek megfigyelték, hogy ezek az anyagok hatnak a lelki állapotukra, és a kellemetlenségek valamint a problémák elöli menekülés eszközeként általánosan használtakká váltak, sajnos anélkül, hogy azok igazi hatása számukra ismert lett volna.

Kevesen tudják, hogy a drogok csak nagyon rövid ideig adnak "megoldást" a problémákra. Mikor a drogok távoznak a szervezetből, s elmúlik a hatásuk, a személy újabb, sokszor egyre nagyobb adagokkal kénytelen "kezelni" azt, ami miatt az adott drogot használja. 

Hogy megismerd a drogok igazi hatásait, nézd meg az "Igazság a drogokról" című előadást MOST: Igazság a drogokról Online előadás

A bejegyzés trackback címe:

https://drogstory.blog.hu/api/trackback/id/tr764096426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása